Napirend

Áttekintés | Előadások listája | Napirend | Workshopok

Napirend
2011. november 22, kedd
8:30-9:00 Regisztráció
Megnyitó
Arató Bence, ügyvezető igazgató, BI Consulting Kft.
Kutatás-fejlesztés és innováció a magyar egyetemi szférában

Keynote

Dr. Magyar Gábor, tanszékvezető-helyettes, BME-TMIT
Dr. Tikk Domonkos, tudományos igazgató, Gravity R&D

Az előadás a BME kutatás-fejlesztési és innovációs tapasztalatairól számol be. Az egyetem Távközlési és Médiainformatikai tanszékéről az elmúlt években számos üzleti analitikával és adatbányászattal foglalkozó cég indult.

Innovatív trendek a BI területén

Keynote

Arató Bence, ügyvezető igazgató, BI Consulting Kft.

Az előadás átfogó képet át az üzleti intelligencia világát alakító technológiai, használati és alkalmazási jelenségekről, a valós idejű döntéstámogatástól a közösségi analitikáig.

10:20-10:50 Kávészünet
Real-Time Analytics with Spotfire

Real-time BI
Önkiszolgáló BI

Tomi Syrjä, Solutions Consultant, TIBCO Software

From dashboards and data visualization to predictive analytics, Spotfire’s easy-to-use business intelligence and analytics software provides a fast and flexible environment for visualizing and analyzing your data.

Trouble ahead: What does Social and Mobile BI mean for your business?

Mobil BI

Christian Langmayr, Director Marketing DACH & Distribution EMEA, MicroStrategy

This presentation will introduce the new and innovative possibilities for business intelligence offered by MicroStrategy social network- and mobile-related analytic tools and services.

12:10-13:30 Ebédszünet
Prediktív analitika

Ritmus az adatok mélyén
Zrínyi Dániel, Simptech

A tranzakciós adatok feldolgozása közel egyidős az adatbányászattal. A bemutatásra kerülő projektünk visszatér a kályhához: fogjuk meg az egyénekre jellemző tranzakciókat oly módon, mely mélyebb viselkedési rétegek feltárását teszi lehetővé. Új megközelítés új eszköz révén, mely a dinamikára, ritmusra koncentrál, szervesen integrálva azt a bevált adatbányászati technikákba.

Mobil BI

Tudás a zsebben – Az AnalytiX mobil BI platform
Klopfer Péter, Processorg Software

Az előadás bemutatja a hazai fejlesztésű AnalytiX mobil üzleti intelligencia keretrendszert, amely többek között jelentéskészítési, ad-hoc elemzési és riasztási funkciókat kínál tetszőleges mobil platformon.

TIBCO Spotfire Workshop

Czilik István,
Infomatix

Prediktív analitika

Hangbányászati intelligencia
Bódogh Attila, Nextent

Napjainkban kiemelt fontosságú a hangalapú kapcsolattartás. Mégis kérdés, hogy mi történik egy beszélgetés alatt. Vajon a szolgáltatók tudják, hogy egy ügyfélbeszélgetés megfelelő stílusban zajlik-e? Meghallgatják ezeket? A beszélgetések elemzésével számtalan üzleti és minőségbiztosítási folyamatot támogathatunk. Az előadás konkrét esettanulmányok mentén igyekszik átfogó képet adni a hangbányászat és az üzleti intelligencia összefonódásáról.

Mobil BI
Esettanulmány

Mobil BI bevezetési tapasztalatok
Tóth Péter, MAVIR

Az előadás bemutatja, hogy a MAVIR milyen problémák megoldására keresett mobil üzleti intelligencia megoldást, hogyan történt a bevezetés és milyen tapasztalatokkal járt.

Prediktív analitika
Esettanulmány

A szerelem ajánlható
Lőrincz László Phd., Habostorta Kft.
és Dr. Tikk Domonkos, Gravity R&D

Az előadás Magyarország vezető társkereső oldala, a Randivonal számára kialakított viselkedés alapú ajánlórendszert mutatja be, amely a felhasználók aktivitásának figyelembe vételével segít a párkeresőknek a megfelelő társ megtalálásában. Az előadók kitérnek a társajánlás által támasztott speciális igényekre és bemutatásra kerülnek a bevezetés eredményei is.

Önkiszolgáló BI

Az önkiszolgáló üzleti intelligencia gyakorlati szemszögből
Kővári Attila, BI Projekt

Az előadás bemutatja, milyen lehetőségeket és problémákat rejtenek magukban az önkiszolgáló BI rendszerek. Foglalkozik az ilyen rendszereknél felmerülő architekturális, projektvezetési, szervezeti és oktatási kérdésekkel, gyakorlati példákkal is illusztrálva az ilyen rendszerek működését.

15:00-15:30 Kávészünet
Hálózatelemzés

Hálózati elemzések az üzleti életben
Kovács Gyula, Sixtep

Az előadás rövid áttekintést ad a hálózatkutatásról, illetve ennek üzleti célú alkalmazásairól. Az előadásban szó lesz a gráfokról, a klaszterekről és közösségekről, illetve a fertőzési szimulációkról.

Önkiszolgáló BI
Esettanulmány

Vizuális dashboard rendszer gyógyszeripari értékesítésben
Fekete Orsolya, Servier

Vezető gyógyszeripari cég innovatív dashboard használatával segíti az orvos látogatók munkáját. Az előadás folyamán megismerhetjük, milyen problémákat kell áthidalni és milyen sikereket lehet elérni egy vizuális technológiákra épülő önkiszolgáló dashboard bevezetésekor, milyen fogadtatásra lelnek a legmodernebb BI technológiák, nem IT szakemberek körében.

MicroStrategy
workshop

Farkas Bence,
Bixpert

Hálózatelemzés
Esettanulmány

Csalásfelderítés hálózatokon keresztül
Hans Zoltán, AEGON és Benczúr András, SZTAKI

A csalások detektálása a biztosítók egyik központi problémája, mivel a beazonosítatlan csalások megnehezítik a hagyományos adatbányászati modellezést. Az előadás a hálózatelemzés csalásfelderítésben játszott szerepét mutatja be.

Real-time BI

Elemzések a gondolat sebességével
Radnai Szabolcs, Oracle EMEA

Az előadás bemutatja, hogyan forradalmasítják az üzleti intelligencia világát az adatokat a memóriában tároló és feldolgozó, villámgyors lekérdezéseket biztosító in-memory BI rendszerek.

Hálózatelemzés
Esettanulmány

Hálózati információk a banki kockázatkezelésben
Hirt Dániel, Raiffeisen Bank

Az előadás egy olyan banki kockázatkezelési modellt mutat be, amely a hitelezett vállalatok gazdasági kapcsolatainak szerkezete, minősége szerint jelzi előre egy vállalat sikerességét, illetve kockázatait.

Real-time BI
Esettanulmány

Út a valós idejű döntéstámogatás felé
Veress Zoltán, Telenor

Az előadás bemutatja, hogy egy mobilszolgáltató működése során milyen területeken lépnek fel igények a szokásosnál gyakoribb frissítésű adatok iránt és milyen módon lehet ezeket kielégíteni – ha érdemes.

17:00-18:30 Zárófogadás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.