Előadások listája

Áttekintés | Előadások listája | Napirend| Workshopok

Konferenciánk programját úgy állítottuk össze, hogy átfogó képet adjon az üzleti elemzés innovatív trendjeiről, számos gyakorlati alkalmazási példával is kiegészítve a szakértők előadásait.

Plenáris előadások

 • Kutatás-fejlesztés és innováció a magyar egyetemi szférában
  Keynote

  Az előadás a  BME kutatás-fejlesztési és innovációs tapasztalatairól számol be. Az egyetem Távközlési és Médiainformatikai tanszékéről az elmúlt években számos üzleti analitikával és adatbányászattal foglalkozó cég indult.
  Dr. Magyar Gábor, tanszékvezető-helyettes, BME-TMIT
  és Dr. Tikk Domonkos, tudományos igazgató, Gravity R&D

 • Innovatív trendek a BI területén
  Keynote

  Az előadás átfogó képet át az üzleti intelligencia világát alakító technológiai, használati és alkalmazási jelenségekről, a valós idejű döntéstámogatástól a közösségi analitikáig
  Arató Bence, ügyvezető igazgató, BI Consulting Kft

 • Real-Time Analytics with Spotfire
  Real-Time BI
  Önkiszolgáló BI

  From dashboards and data visualization to predictive analytics, Spotfire's easy-to-use business intelligence and analytics software provides a fast and flexible environment for visualizing and analyzing your data.
  Tomi Syrjä, Solutions Consultant, TIBCO Software

 • Trouble ahead: What does Social and Mobile BI mean for your business?
  Mobil BI

  This presentation will introduce the new and innovative possibilities for business intelligence offered by MicroStrategy social network- and mobile-related analytic tools and services
  Christian Langmayr, Director Marketing DACH & Distribution EMEA, MicroStrategy

 

Szekció előadások

 • Ritmus az adatok mélyén
  Prediktív analitika

  A tranzakciós adatok feldolgozása közel egyidős az adatbányászattal. A bemutatásra kerülő projektünk visszatér a kályhához: fogjuk meg az egyénekre jellemző tranzakciókat oly módon, mely mélyebb viselkedési rétegek feltárását teszi lehetővé. Új megközelítés új eszköz révén, mely a dinamikára, ritmusra koncentrál, szervesen integrálva azt a bevált adatbányászati technikákba.
  Zrínyi Dániel, Simptech

 • Hangbányászati intelligencia
  Prediktív analitika

  Napjainkban kiemelt fontosságú a hangalapú kapcsolattartás. Mégis kérdés, hogy mi történik egy beszélgetés alatt. Vajon a szolgáltatók tudják, hogy egy ügyfélbeszélgetés megfelelő stílusban zajlik-e? Meghallgatják ezeket? A beszélgetések elemzésével számtalan üzleti és minőségbiztosítási folyamatot támogathatunk. Az előadás konkrét esettanulmányok mentén igyekszik átfogó képet adni a hangbányászat és az üzleti intelligencia összefonódásáról.
  Bódogh Attila, innovációs igazgató, Nextent Zrt.

 • A szerelem ajánlható
  Prediktív analitika
  Esettanulmány

  Az előadás Magyarország vezető társkereső oldala, a Randivonal számára kialakított viselkedés alapú ajánlórendszert mutatja be, amely a felhasználók aktivitásának figyelembe vételével segít a párkeresőknek a megfelelő társ megtalálásában. Az előadók kitérnek a társajánlás által támasztott speciális igényekre és bemutatásra kerülnek a bevezetés eredményei is.
  Lőrincz László Phd., üzleti elemző, Habostorta Kft.
  és Dr. Tikk Domonkos, Chief Scientific Officer, Gravity R&D

 • Elemzések a gondolat sebességével
  Real-Time BI

  Az előadás bemutatja, hogyan forradalmasítják az üzleti intelligencia világát az adatokat a memóriában tároló és feldolgozó, villámgyors lekérdezéseket biztosító in-memory BI rendszerek.
  Radnai Szabolcs, BI üzletfejlesztési igazgató, Oracle EMEA

 • Út a valós idejű döntéstámogatás felé
  Real-Time BI
  Esettanulmány

  Az előadás bemutatja, hogy egy mobilszolgáltató működése során milyen területeken lépnek fel igények a szokásosnál gyakoribb frissítésű adatok iránt és milyen módon lehet ezeket kielégíteni - ha érdemes.
  Veress Zoltán, üzleti intelligencia és vállalati rendszerek osztályvezető,
  Telenor Magyarország

 • Hálózati elemzések az üzleti életben
  Hálózatelemzés

  Az előadás rövid áttekintést ad a hálózatkutatásról, illetve ennek üzleti célú alkalmazásairól. Az előadásban szó lesz a gráfokról, a klaszterekről és közösségekről, illetve a fertőzési szimulációkról.
  Kovács Gyula, partner, Sixtep

 • Csalásfelderítés hálózatokon keresztül
  Hálózatelemzés
  Esettanulmány

  A csalások detektálása a biztosítók egyik központi problémája, mivel a beazonosítatlan csalások megnehezítik a hagyományos adatbányászati modellezést. Az előadás a hálózatelemzés csalásfelderítésben játszott szerepét mutatja be.
  Hans Zoltán, AEGON és Benczúr András, SZTAKI

 • Hálózati információk a banki kockázatkezelésben
  Hálózatelemzés
  Esettanulmány

  Az előadás egy olyan banki kockázatkezelési modellt mutat be, amely a hitelezett vállalatok gazdasági kapcsolatainak szerkezete, minősége szerint jelzi előre egy vállalat sikerességét, illetve kockázatait.
  Hirt Dániel, portfólió elemző; Raiffeisen Bank Zrt.

 • Az önkiszolgáló üzleti intelligencia gyakorlati szemszögből
  Önkiszolgáló BI

  Az előadás bemutatja, milyen lehetőségeket és problémákat rejtenek magukban az önkiszolgáló BI rendszerek. Foglalkozik az ilyen rendszereknél felmerülő architekturális, projektvezetési, szervezeti és oktatási kérdésekkel, gyakorlati példákkal is illusztrálva az ilyen rendszerek működését.
  Kővári Attila, független BI szakértő, BI Projekt

 • Vizuális dashboard rendszer gyógyszeripari értékesítésben
  Önkiszolgáló BI
  Esettanulmány

  Vezető gyógyszeripari cég innovatív dashboard használatával segíti az orvos látogatók munkáját. Az előadás folyamán megismerhetjük, milyen problémákat kell áthidalni és milyen sikereket lehet elérni egy vizuális technológiákra épülő önkiszolgáló dashboard bevezetésekor, milyen fogadtatásra lelnek a legmodernebb BI technológiák, nem IT szakemberek körében.
  Fekete Orsolya, Servier

 • Tudás a zsebben - Az AnalytiX mobil BI platform
  Mobil BI

  Az előadás bemutatja a hazai fejlesztésű AnalytiX mobil üzleti intelligencia keretrendszert, amely többek között jelentéskészítési, ad-hoc elemzési és riasztási funkciókat kínál tetszőleges mobil platformon.
  Klopfer Péter, értékesítési vezető, Processorg Software 82 Kft.

 • Mobil BI bevezetési tapasztalatok a MAVIR-nél
  Mobil BI
  Esettanulmány

  Az előadás bemutatja, hogy a MAVIR milyen problémák megoldására keresett mobil üzleti intelligencia megoldást, hogyan történt a bevezetés és milyen tapasztalatokkal járt.
  Tóth Péter, gazdasági igazgató, MAVIR


A konferencián elhangzó angol nyelvű előadások nem kerülnek tolmácsolásra. A szervező a programváltozás jogát fenntartja.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.